Rólam - Molyga Műhely

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Rólam

Bechtel Helga
1974-ben születtem Szekszárdon. Gyerekkoromat Majoson és Bonyhádon töltöttem, több állomás után most ott élek, ahol mindig is szerettem volna, szülővárosomban.
Amióta az eszemet tudom, rajzolok. Neveltetésemből adódóan sosem hittem, hogy a művészetből meg lehet élni, de a vágy, hogy megmutathassam, hogy mit tudok, mindig is feszítette az életemet. Van rajztanári végzettségem, de nem űzöm a mesterséget.
A rajzolásban azt szeretem, hogy az ölembe veszem a rajztáblát, kezembe a tollat, a fülhallgatóban megszólal a zene, és egyszeriben a világnak annyi, megszűnik létezni. Azt, hogy a rajzzal egyedül vagyok, amíg készül bent a fejemben, és kint a papíron. Meg azt, ahogy sikítozva toporzékol az önkifejezés itt bent a mellkasomban, mert amint a vonalból rajz lesz, az már nem magánügy, követeli a nyilvánosságot.
Rajzban, grafikában vagyok jó. Saját képeimet elsősorban tollal rajzolom, mert koncentrációt igényel, nem lehet javítani, ez pedig nagy kihívás, és erős dopping.
Bármit lerajzolok papírra, fára, textilre, falra.

I was born in Szekszárd in 1974. I spent my childhood in Majos and Bonyhád, and after several different places I finally live where I had always wanted to live: in my birthplace, in Szekszárd. I have been drawing ever since I can remember. Because of my upbringing I would have never thought that one can make a living out of art, but the urge to showcase what I can do has always defined my life. I have an art education degree, but I do not work in this profession.
What I like about drawing is that when I take my drawing board and my pen and music starts to play in my headphones - the world just ceases to exist. And while I’m working in my head and on the paper, I’m alone with the drawing. Self expression is running wild inside of me, because when the lines become a drawing they are not private anymore, they demand public attention.
I consider myself good at drawing and graphics. I work predominantly with a pen and because it cannot be corrected, it forces me to concentrate; it is a huge challenge, it’s like a drug.
I can draw anything on paper, wood, cloth or a wall.

 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz